Nepečený ovocný dort

15.05.2017

Sice už je po dni matek, ale chuť na dobroty tu je vždycky. Proto jsem se rozhodla se s vámi podělit o recept na nenáročný dort, který se stal u nás doma hitem celého jara.

Ingredience:
Sušenkový základ:

  • 180 g kakaových sušenek (bebe, esíčka...)
  • 80 g másla

Kakaová část:

  • 1 kvalitní kakaový pudink
  • 100 g hořké čokolády (50 - 60 %)
  • 1 lžíce másla
  • cukr na dochucení

Na ozdobení:

  • kelímek smetany (nejméně 32%)
  • 1 lžíce cukru
  • 200 g ovoce (maliny, jahody, lesní směs...)
  • (smetafix)

Postup:

  1. Rozpustíme si máslo a vymažeme jím dortovou formu.
  2. Z pečícího papíru si vystřihneme kruh a vložíme ho na dno formy vymazané máslem (papír nebude klouzat).
  3. Sušenky si rozdrtíme v kuchyňském robotu nebo ručně pomocí paličky či válečku na těsto.
  4. Sušenky v misce důkladně promícháme s rozpuštěným máslem a vložíme je na dno formy.
  5. Pomocí sklenice s rovným dnem sušenky rovnoměrně rozprostřeme a pevně upěchujeme.
  6. Vzniklý sušenkový základ dáme odpočívat do lednice.
  7. Dále si připravíme pudink.
  8. Pudink připravíme podle návodu na obalu a vypneme sporák.
  9. Do pudinku přidáme 1 lžíci másla a 100 g čokolády. Celou směs důkladně promícháme a osladíme podle chuti.
  10. Ještě horký pudink nalijeme na sušenkový základ a hladinu pudinku přikryjeme potravinářskou fólií (aby se neutvořil škraloup)
  11. Necháme zchladnout při pokojové teplotě.
  12. Nakonec uložíme pudink do lednice přes noc.
  13. Pokud máme mražené ovoce, vyndáme ho přes noc do lednice.
  14. Těsně před podáváním si vyšleháme smetanu ke šlehání s lžící cukru a smetafixem. (Čím více bude šlehačka tučnější a vychlazenější, tím lépe bude držet. Před šleháním se doporučuje chladit v lednici i nádobu, ve které budeme šlehačku připravovat.)
  15. Do šlehačky zamícháme většinu ovoce, jen některé pěkné kousky si necháme na ozdobení.

A co je u vás doma hitem? Recepty piště klidně na mail ;).

© 2017 Blog o životě Niky.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky